Lednové novinky

Vážení přátelé,
dovolujeme si Vás upozornit na knižní novinky ČBS.
Vyšel první ekumenický komentář ke Starému zákonu - Kazatel (svazek 21) a také velmi oblíbené kapesní vydání Nového zákona v Českém ekumenickém překladu. Kapesní Nové zákony XS nebo M jsou k dispozici v několika podobách, ve formátu S vychází Nový zákon, Žalmy, Přísloví.

Kazatel – Zneklidňující kniha pro neklidnou dobu (svazek 21)

Ve Starém zákoně i v celé Bibli snad není kniha, jež by tak pronikavým způsobem odrážela dobu svého vzniku, navíc dobu, která se v mnohém podobá té dnešní. Jde o teologické a zároveň i hluboce filozofické pojednání. Kazatel se zamýšlí nad otázkami lidské existence, jejího smyslu, poslání, ale i konce. Zejména se pak ptá, jakou roli v tom všem hraje Bůh, co je dobro a jakým způsobem dosáhnout moudrosti. Argumentace je dramatická, víceznačná a v mnohém překvapivě věrně zrcadlí uvažování nad dnešní dobou – hledání jistoty v nejistém čase „globalizovaného“ světa, kde jedna verze skutečnosti soupeří s druhou a žádné není dána přednost.

Doc. Filip Čapek, Th.D., (*1971), docent Katedry Starého zákona na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a farář Českobratrské církve evangelické. Studia v Praze, Heidelbergu, Oxfordu a Jeruzalémě. Zabývá se starozákonní hermeneutikou a biblickou archeologií.




design & vývoj: Daniel Kvasnička jr.