Dny Bible 2016:
Církev "poutníků" na Arabském poloostrově

Letošní Dny Bible jsme zaměřili na pomoc zemím Arabského poloostrova. Jedná se o oblast s velice složitou náboženskou, společenskou i politickou situací. Místní křesťané obětavě působí mezi milióny cizinců, zahraničních dělníků a přistěhovalců. Biblická společnost pro Arabský poloostrov se snaží tyto křesťany podporovat, ale nemá dostatek finančních prostředků na to, aby pokryla poptávku po různojazyčných Biblích a biblických pomůckách.

Přítomnost církve na Arabském poloostrově se liší stát od státu. V Saúdské Arábii jsou oficiální bohoslužby striktně zakázány. V ostatních zemích mají své kostely a modlitebny různé denominace, katolické, nekatolické i pravoslavné, a jsou oficiálně uznané vládami jednotlivých zemí. Většinu návštěvníků křesťanských společenství tvoří přistěhovalci, především z Asie. V případě křesťanských církví na Arabském poloostrově se dá mluvit doslova o církvi „poutníků“ žijící v muslimském prostředí.

Biblická společnost Arabského poloostrova má jedinečnou přednost přinášet evangelium těmto lidem. Je to ale současně velký úkol: zajistit, aby Boží slovo bylo dostupné v mnoha jazycích zastoupených v této oblasti a v potřebných formátech. V současné době biblická společnost nabízí Bibli ve více než 50 jazycích. Snaží se lidem napomáhat k porozumění Bible šířením křesťanské literatury a hudby a používá praktické pomůcky, pomocí kterých pomáhá lidem efektivně používat a uplatňovat Boží slovo v jejich každodenním životě.

Přehrávač Mega Voice: neuvěřitelný nástroj pro šíření evangelia

Speciální audio přehrávač obsahuje namluvené části Písma svatého – Nový zákon, Příběh o Bohu, Příběh o Ježíši a Malou biblickou školu s 215 lekcemi zahrnujícími celou Bibli – a to vše v mnoha jazycích. Pro mnohé laiky, kteří nemají teologické vzdělání, toto zařízení znamená téměř totéž, jako by ve své kapse nosili učitele teologie! Tento odolný, snadno ovladatelný a solární energií nabíjený audio přehrávač dostávají k dispozici jen pečlivě vybraní lidé, jako jsou pastoři a laičtí kazatelé, hospodyně, které nemohou docházet na bohoslužby, vedoucí malých křesťanských skupin, jejichž úkolem je půjčovat tyto přehrávače dělníkům v pracovních táborech. O Přehrávače Mega Voice je stále velká nouze. Svým finančním darem můžete přispět k tomu, aby Božímu slovu mohly naslouchat další stovky lidí hladových po zvěsti evangelia.

Misijní práce z blízka

„Potřebujeme další tisíce tištěných Biblí, audio Biblí a Přehrávačů Mega Voice. Poptávka je obrovská! Halelujah!“ říká zástupce Biblické společnosti pro Arabský poloostrov. Faktem je, že ve Spojených arabských emirátech přetrvává neustálá potřeba Biblí – jak tištěných, tak namluvených. V modlitebních skupinách se neustále mění jejich členové – 80 % jich odchází a nahrazují je noví. Někteří ztratí práci, jiní jsou převedeni na jiné pracoviště a někteří prostě odcházejí. Tato situace představuje velkou výzvu pro Biblickou společnost. Aby mohla splnit svoje poslání oslovit evangeliem všechny, gramotné i negramotné, tištěným nebo audio Písmem, potřebovala by Biblická společnost mít na skladě dostatečné zásoby těchto materiálů.

Chcete se dozvědět víc podrobností o misijních projektech na Arabském poloostrově?
Přejděte na speciální stránky Dny Bible 2016.

Chcete přispět finančním darem na podporu biblického díla na Arabském poloostrově? Přejděte na stránku "Chci přispět na Dny Bible 2016".


design & vývoj: Daniel Kvasnička jr.